Nieuws

Dekkingsgraad verder gestegen in mei

Mei was een goede maand voor onze dekkingsgraden. Onze actuele dekkingsgraad steeg met 1,4%. De beleidsdekkingsgraad steeg met 0,8%.

Onze financiële positie drukken we uit in twee percentages:

  • De actuele dekkingsgraad. Dat is de stand van zaken op de laatste dag van de maand. Deze steeg in mei van 118,9% naar 120,3%.
  • De beleidsdekkingsgraad. Een gemiddelde van de afgelopen 12 actuele dekkingsgraden. Ontwikkelingen in de actuele dekkingsgraad worden hierin pas na verloop van tijd zichtbaar. De beleidsdekkingsgraad steeg van 112,2% naar 113,0%.

Ons fonds moet een beleidsdekkingsgraad hebben van 117,0% om op de lange termijn aan alle verplichtingen te kunnen voldoen. Per eind mei 2022 zijn de jaarcijfers van het fonds, over 2021, vastgesteld. Hieruit blijkt een hogere vereiste dekkingsgraad om aan alle verplichtingen te kunnen voldoen. De vereiste dekkingsgraad in 2022 is vastgesteld op 117,0% ten opzichte van 116,3% in 2021.

Omdat we onder deze grens zitten, hebben we een herstelplan. Daarin staat hoe we weer financieel gezond willen worden.

Wat gebeurde er in mei?

In mei steeg de rente. Dit had een positief effect op de dekkingsgraad. Onze beleggingen werden echter minder waard. Hierdoor nam ons vermogen iets af. Deze ontwikkelingen zorgden samen voor een stijging van de dekkingsgraad.

Meer informatie

Meer informatie over de dekkingsgraad en de ontwikkeling hiervan vindt u op de pagina financiële positie.

Bron: Bestuur