Nieuws

Goed nieuws: wij verhogen uw pensioen met 3,28%!

Uw pensioen gaat met terugwerkende kracht per 1 januari 2022 met 3,28% omhoog.

De verhoging geldt voor iedereen die:

  • al pensioen van ons fonds krijgt;
  • nog pensioen bij ons opbouwt;
  • (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt is en pensioen bij ons opbouwt;
  • pensioen bij ons fonds heeft opgebouwd en dat pensioen bij ons heeft laten staan, of onlangs (na 1 januari 2022) heeft overgedragen of afgekocht.

Regels voor verhogen versoepeld

Tot nu toe mochten pensioenfondsen de pensioenen verhogen bij een beleidsdekkingsgraad van 110% of hoger. Door een wetsaanpassing mogen we als fonds nu ook tussentijds verhogen bij een beleidsdekkingsgraad vanaf 105%. Voorwaarde is wel dat het pensioenfonds verwacht de huidige pensioenen om te zetten naar pensioenen volgens het nieuwe pensioenstelsel.

Ons fonds verwacht die overstap te maken. De betrokken sociale partners hebben namelijk de intentie uitgesproken om de opgebouwde pensioenaanspraken om te zetten (het zogenaamde invaren) naar de nieuwe pensioenregeling volgens het nieuwe pensioenstelsel. Omdat ook de dekkingsgraad hoog genoeg is, kunnen we uw pensioen nu al verhogen. En dat gaan we dus ook doen!

Later dit jaar besluit over verhoging vanaf 1 januari 2023

Zoals gewoonlijk besluit het bestuur van ons fonds aan het einde van het jaar over een mogelijke verhoging van de pensioenen op 1 januari 2023. Het bestuur kijkt daarbij naar de beleidsdekkingsgraad van oktober 2022.

Het is niet vanzelfsprekend dat we per 1 januari 2023 ook weer een toeslag kunnen geven. Hiervoor moeten we steeds weer kijken hoe het fonds ervoor staat en wat de effecten zijn van de toeslag voor alle groepen deelnemers.

Belangrijk om te weten

  • Lees meer over de tussentijdse verhoging van uw pensioen.
  • Voor pensioengerechtigden was het streven de verhoging en nabetaling uit te betalen met de pensioenbetaling van december 2022. Dit lukt helaas niet. Zodra duidelijk is wanneer de verhoging en nabetaling worden doorgevoerd, vindt u de informatie daarover op deze website.
  • We verwachtten dat deze verhoging in december 2022 voor iedereen zichtbaar zou zijn in Mijn Pensioencijfers. Dat is helaas niet het geval. Zodra duidelijk is wanneer dit wel zichtbaar is, informeren wij u daarover op deze website. In Mijn Pensioencijfers vindt u details over het pensioen dat u bij Stichting Pensioenfonds Forbo hebt opgebouwd.

Vragen?

We begrijpen het als u hierover vragen hebt. Met vragen over uw pensioen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag.