Nieuws

Wij verhogen de pensioenen per 1 januari 2023 met 6,5%

Pensioenfonds Forbo verhoogt per 1 januari 2023 opnieuw de pensioenen, met 6,5%. Deze verhoging geldt in principe voor alle pensioenen.

Dus voor iedereen die:

  • al pensioen van ons fonds krijgt;
  • pensioen bij ons opbouwt;
  • in het verleden pensioen bij ons heeft opgebouwd en dat pensioen bij ons heeft laten staan.

Hoewel de verhoging in principe voor alle pensioenen geldt, kunnen aan dit bericht geen rechten worden ontleend.

Regels om te verhogen versoepeld

De overheid heeft de regels voor het verhogen van de pensioenen tijdelijk versoepeld. Dit heeft te maken met het nieuwe pensioenstelsel dat eraan komt. Pensioenfondsen mogen de pensioenen nu verhogen bij een (beleids)dekkingsgraad hoger dan 105%. Hierdoor konden we eerder dit jaar de pensioenen ook al verhogen.

Evenwichtige belangenafweging

Pensioenfonds Forbo heeft kunnen besluiten de pensioenen te verhogen omdat de financiële positie (de dekkingsgraad) is verbeterd. Bij al haar besluiten kijkt het pensioenfonds zorgvuldig of de belangen van alle deelnemers evenwichtig worden behartigd. Het fonds houdt daarbij rekening met hoge inflatiecijfers, wijzigende wet- en regelgeving en de gevolgen van toeslagverlening voor alle deelnemerscategorieën.

Wanneer zie ik de verhoging terug?

Het is nog niet duidelijk wanneer pensioengerechtigden de verhoging voor het eerst uitbetaald krijgen. Als dat later is dan januari 2023, krijgt u alsnog de verhoging vanaf 1 januari 2023. Ook is nog niet duidelijk wanneer de verhoging voor iedereen zichtbaar is in Mijn Pensioencijfers. Zodra wij hierover meer weten, informeren wij u daarover op deze website.

Belangrijk om te weten

Lees op deze website meer over de verhoging van uw pensioen per 1 januari 2023.

Vragen?

We begrijpen het als u hierover vragen hebt. Met vragen over uw pensioen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag.