Nieuws

Dekkingsgraad gedaald in augustus

Augustus was een iets minder gunstige maand voor onze financiële positie. Dat zien we aan onze actuele dekkingsgraad. Die daalde met 0,6% naar 116,8%. De beleidsdekkingsgraad daalde ook licht met 0,4% naar 115,0%.

Onze financiële positie drukken we uit in twee percentages:

  • De actuele dekkingsgraad. Dat is de stand van zaken op de laatste dag van de maand. Deze daalde in augustus van 117,4% naar 116,8%.
  • De beleidsdekkingsgraad. Een gemiddelde van de afgelopen 12 actuele dekkingsgraden. Ontwikkelingen in de actuele dekkingsgraad worden hierin pas na verloop van tijd zichtbaar. De beleidsdekkingsgraad daalde licht naar 115,0%, dat is 0,4% lager dan de maand ervoor.

Wat gebeurde er in augustus?

In augustus steeg de rente licht. Dat is goed nieuws voor onze dekkingsgraad. Als de rente stijgt, hebben we namelijk minder geld in kas nodig om in de toekomst alle pensioenen te kunnen betalen. De hogere rente had dus een positief effect op de dekkingsgraad. Echter, onze beleggingen werden in augustus minder waard. Hierdoor daalde ons vermogen. Dat is ongunstig voor onze dekkingsgraad. De rentestijging was niet hoog genoeg om het verlies op de beleggingen op te vangen. Hierdoor daalde onze actuele dekkingsgraad in augustus met 0,6%.

Meer informatie

Meer informatie over de dekkingsgraad en de ontwikkeling hiervan vindt u op de pagina financiële positie

Bron: Bestuur