Nieuws

Maart en april: de beste maanden voor uw geldzaken

Hebt u de blauwe envelop van de Belastingdienst ook ontvangen? Het is maart. We moeten er weer aan geloven: de aangifte inkomstenbelasting. Als u dan toch bezig bent om uw geldzaken op een rij te zetten… waarom checkt u dan niet meteen uw pensioen? Wel zo handig.

Eén keer per jaar

Administratie is voor de meeste Nederlanders geen hobby. Maar elk jaar komt er zo’n moment om ermee bezig te zijn, namelijk als we onze aangifte inkomstenbelasting invullen. Als u in maart aangifte doet, dan weet u vóór 1 juli of u geld terugkrijgt of moet bijbetalen. De aangifte moet vóór 1 mei binnen zijn. De meeste mensen grijpen dit moment aan om in maart (of april) al hun geldzaken op een rij te zetten. Herkent u dit?

Als u toch bezig bent met geldzaken, check dan ook hoe uw pensioen ervoor staat. Het is verstandig om dat minimaal één keer per jaar te doen. Dat kan als u het Uniform Pensioenoverzicht van ons fonds krijgt. Maar een ander goed moment is als u tóch al bezig bent met uw administratie.

Check uw pensioen online

Het kost u niet veel tijd. Er zijn een paar manieren om online uw pensioen te checken:

  • Via onze website
    Log met uw DigiD in op de beveiligde online omgeving Mijn Pensioencijfers van onze website. U ziet uw actuele pensioencijfers en u kunt uw pensioenzaken rechtstreeks met ons regelen. In de Pensioenschets kunt u uw toekomstige huishoudboekje samenstellen, om te zien of u genoeg pensioen hebt.
  • Via andere websites
    Hebt u pensioen opgebouwd via meerdere werkgevers? Dan kunt u met DigiD ook inloggen op de website www.mijnpensioenoverzicht.nl. Hier ziet u niet alleen hoeveel pensioen u krijgt van ons fonds en eventueel andere pensioenfondsen en verzekeraars waar u pensioen hebt opgebouwd, maar ook hoeveel AOW-pensioen u straks kunt verwachten van de overheid. Hebt u een partner? Dan kunt u samen inloggen voor een overzicht van uw gezamenlijke inkomen na pensionering. Alleen pensioen dat u zelf bijspaart bij een bank of verzekeraar, ziet u op deze website niet terug.

U krijgt ook elk jaar een Uniform Pensioenoverzicht van ons fonds met veel informatie over uw pensioen bij ons fonds. Werknemers ontvangen het UPO medio juni. Pensioengerechtigden ontvangen het medio april. Dit ontvangt u per post en kunt u downloaden in Mijn Pensioencijfers. Oud-werknemers ontvingen dit overzicht tot 2019 minstens elke 5 jaar. Vanaf dit jaar komt ook voor hen elk jaar een digitaal Uniform Pensioenoverzicht beschikbaar in Mijn Pensioencijfers. Dit jaar is komt het digitaal UPO in november beschikbaar.

Meer weten?

Wilt u een vraag stellen aan onze medewerkers? Dat kan ook. Stuur een e-mail of bel ons op. Wij helpen u graag.