Nieuws

Dekkingsgraad gestegen in juni

Juni was een gunstige maand voor onze financiële positie. Dat zien we aan onze actuele dekkingsgraad. Die ging met 0,3% omhoog naar 114,2%. De beleidsdekkingsgraad daalde met 0,3% naar 115,4%.

 

Onze financiële positie drukken we uit in twee percentages:

  • De actuele dekkingsgraad. Dat is de stand van zaken op de laatste dag van de maand. Deze steeg in juni van 113,9% naar 114,2%.
  • De beleidsdekkingsgraad. Een gemiddelde van de afgelopen 12 actuele dekkingsgraden. Ontwikkelingen in de actuele dekkingsgraad worden hierin pas na verloop van tijd zichtbaar. De beleidsdekkingsgraad daalde van 115,7% naar 115,4%.

Wat gebeurde er in juni?

In juni daalde de rente. Dat is geen goed nieuws voor onze dekkingsgraad. Als de rente daalt, hebben we namelijk meer geld in kas nodig om in de toekomst alle pensioenen te kunnen betalen. Onze beleggingen werden echter meer waard. Hierdoor steeg ons vermogen. Dat is gunstig voor onze dekkingsgraad. De positieve beleggingsopbrengsten waren groot genoeg om het effect van de gedaalde rente te compenseren. Daardoor steeg onze actuele dekkingsgraad.

Meer informatie

Meer informatie over de dekkingsgraad en de ontwikkeling hiervan vindt u op de pagina financiële positie

Bron: Bestuur