Nieuws

Deelnemers: uw Uniform Pensioen Overzicht is verschenen

Onlangs hebt u een nieuw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) van Pensioenfonds Forbo ontvangen. Dit UPO wordt elk jaar naar alle deelnemers gestuurd. Pensioengerechtigden hebben hun UPO eerder dit jaar ontvangen.

Wat staat in dit pensioenoverzicht?

Op uw UPO ziet u hoeveel pensioen er is geregeld bij Pensioenfonds Forbo voor u en uw eventuele nabestaanden. Dit jaar ziet het UPO er anders uit.

Het overzicht is vernieuwd

Uit onderzoek bleek dat veel mensen het UPO niet goed begrijpen. Daarom heeft de pensioenbranche het UPO in een nieuw jasje gestoken. De hoeveelheid informatie is in deze opgave teruggebracht en vereenvoudigd. Ook is er gebruik gemaakt van iconen.

Verder ziet u minder cijfers: het pensioen dat u kunt bereiken als er niets verandert aan uw situatie, staat niet meer op het UPO. Het te bereiken pensioen staat wel nog op www.mijnpensioenoverzicht.nl. Daar ziet u ook uw AOW van de overheid en pensioen dat u misschien ergens anders hebt opgebouwd. U ziet het te bereiken pensioen ook in Mijn Pensioencijfers, uw persoonlijke digitale omgeving van deze website.

Bent u gescheiden, hebt u uw pensioen verdeeld met uw ex-partner en hebt u dit aan ons doorgegeven? Dan is het pensioen voor uw ex-partner al afgetrokken van uw opgebouwde pensioen. Daardoor is uw pensioen lager.

Kloppen uw gegevens?

Check of uw gegevens kloppen. Neem alstublieft contact met ons op als uw gegevens niet kloppen. Wijzigingen die u in 2017 doorgeeft, ziet u terug op het pensioenoverzicht van volgend jaar.

Meer informatie

Uw Uniform Pensioenoverzicht is ook online beschikbaar. U vindt uw UPO als u inlogt in Mijn Pensioencijfers. Hebt u vragen? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag.