Nieuws

Waardeoverdracht pensioen tijdelijk niet mogelijk

De financiële positie van ons fonds is niet goed genoeg. Sinds mei 2020 is onze beleidsdekkingsgraad lager dan 100%. Daarom kunnen wij niet meewerken aan de waardeoverdracht van pensioenen van mensen die een nieuwe baan hebben.

Wat is waardeoverdracht?

Als u van baan verandert, gaat u waarschijnlijk bij een ander pensioenfonds (of een verzekeraar) pensioen opbouwen. U kunt, in beginsel, zelf kiezen wat u met uw pensioen doet. Er zijn twee mogelijkheden:

  1. U laat uw opgebouwde pensioen staan bij ons fonds. Wij beheren dan uw pensioen. U krijgt het vanaf uw pensioendatum van ons uitgekeerd.
  2. U kunt uw pensioen dat u bij ons hebt opgebouwd meenemen naar uw nieuwe pensioenfonds (of verzekeraar). Dat heet waardeoverdracht. Dit vraagt u aan bij uw nieuwe pensioenfonds.

Als uw opgebouwd pensioen op het moment dat u uit dienst gaat lager is dan € 497,27 (2020) per jaar, dan dragen wij uw pensioen automatisch over naar uw nieuwe pensioenfonds of verzekeraar.

Tijdelijk niet mogelijk

Waardeoverdrachten (van én naar ons fonds) mogen alleen worden uitgevoerd als de beleidsdekkingsgraad van het oude en het nieuwe pensioenfonds aan de wettelijke eisen voldoet. De beleidsdekkingsgraad moet van beide fondsen boven de 100% zijn. Omdat de beleidsdekkingsgraad bij ons fonds nu lager is dan 100%, kunnen wij op dit moment niet meewerken aan de waardeoverdracht. Waardeoverdrachten van en naar ons fonds worden daarom tijdelijk niet uitgevoerd.

Wat kunt u doen?

Wilt u uw pensioen overdragen naar een nieuwe pensioenfonds of verzekeraar. Dan kunt u dit toch nu al gewoon aanvragen bij uw nieuwe pensioenfonds. Uw verzoek wordt in behandeling genomen als de beleidsdekkingsgraad van ons fonds weer boven de 100% is.

Bent u nieuw in dienst bij Forbo en wilt u uw pensioen van uw vorige pensioenfonds meenemen naar ons fonds? Dan kunt u het verzoek bij ons indienen. Als u een verzoek heeft ingediend, hoeft u niets te doen. Uw verzoek wordt automatisch in behandeling genomen als de beleidsdekkingsgraad van ons fonds weer boven de 100% is.

Meer informatie

Meer informatie over het meenemen van het pensioen leest u op deze website. Hebt u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.