Nieuws

Beleidsdekkingsgraad in december 98,6%

In december is onze financiële positie iets verbeterd. Onze actuele dekkingsgraad steeg met 0,9%-punt.

Onze financiële positie drukken we uit in twee percentages:

  • De actuele dekkingsgraad. Dat is de stand van zaken op de laatste dag van de maand. Deze steeg in december met 0,9%-punt naar 104,6%.
  • De beleidsdekkingsgraad. Een gemiddelde van de afgelopen 12 actuele dekkingsgraden. Ontwikkelingen in de actuele dekkingsgraad worden hierin pas na verloop van tijd zichtbaar. De beleidsdekkingsgraad bleef in december met 98,6% gelijk aan die van vorige maand.

Ons fonds moet een dekkingsgraad hebben van 117,8% om op de lange termijn aan alle verplichtingen te kunnen voldoen. Omdat we onder deze grens zitten, hebben we een herstelplan. Daarin staat hoe we weer financieel gezond willen worden.

Wat gebeurde er in december?

In december schommelde de rente maar een echte stijging zat er niet in. Dat is slecht nieuws voor een pensioenfonds, omdat we dan meer geld in kas moeten blijven houden om in de toekomst alle pensioenen te kunnen betalen. Ons vermogen nam echter toe dankzij positieve ontwikkelingen op de aandelenmarkt. Dit positieve effect is terug te zien in de stijging van de actuele dekkingsgraad met 0,9%-punt.

Meer informatie

Meer informatie over de dekkingsgraad en de ontwikkeling hiervan vindt u op de pagina financiële positie.

Bron: Bestuur