Nieuws

Dekkingsgraad gestegen in april

April was een gunstige maand voor onze financiële positie. Dat zien we aan onze actuele dekkingsgraad. Die ging met 1,1% omhoog naar 113,8%. De beleidsdekkingsgraad daalde met 0,5% naar 116,2%.

Onze financiële positie drukken we uit in twee percentages:

  • De actuele dekkingsgraad. Dat is de stand van zaken op de laatste dag van de maand. Deze steeg in april van 112,7% naar 113,8%.
  • De beleidsdekkingsgraad. Een gemiddelde van de afgelopen 12 actuele dekkingsgraden. Ontwikkelingen in de actuele dekkingsgraad worden hierin pas na verloop van tijd zichtbaar. De beleidsdekkingsgraad daalde van 116,7% naar 116,2%.

Wat gebeurde er in april?

In april steeg de rente. Dat is goed nieuws voor onze dekkingsgraad. Als de rente stijgt, hebben we namelijk minder geld in kas nodig om in de toekomst alle pensioenen te kunnen betalen. Onze beleggingen werden echter iets minder waard, hierdoor is ons vermogen licht gedaald. Dat is ongunstig voor onze dekkingsgraad. Gelukkig was het effect van de hoge rente groot genoeg om de lage beleggingsopbrengsten te compenseren. Onze actuele dekkingsgraad steeg dus in april.

Meer informatie

Meer informatie over de dekkingsgraad en de ontwikkeling hiervan vindt u op de pagina financiële positie

Bron: Bestuur