Nieuws

Dekkingsgraad stijgt in februari naar 113,7%

In februari verbeterde onze financiële positie opnieuw ten opzichte van de maand ervoor. Dat zien we aan onze actuele dekkingsgraad. Die steeg met 1,3%-punt naar 113,7%. De beleidsdekkingsgraad bleef wederom gelijk op 115,2%.

Onze financiële positie drukken we uit in twee percentages:

  • De actuele dekkingsgraad. Dat is de stand van zaken op de laatste dag van de maand. Deze steeg in februari van 112,4% naar 113,7%.
  • De beleidsdekkingsgraad. Een gemiddelde van de afgelopen 12 actuele dekkingsgraden. Ontwikkelingen in de actuele dekkingsgraad worden hierin pas na verloop van tijd zichtbaar. De beleidsdekkingsgraad bleef gelijk op 115,2%.

Wat gebeurde er in februari?

In februari steeg de rente. Dat is goed nieuws voor onze dekkingsgraad. Als de rente stijgt, hebben we namelijk minder geld in kas nodig om in de toekomst alle pensioenen te kunnen betalen. De verplichtingen van Forbo nemen daardoor af.
Onze beleggingen werden in februari ook meer waard. Hierdoor nam ons vermogen toe. Het effect van het toegenomen vermogen, zorgde samen met de gestegen rente, voor een stijging van de dekkingsgraad.


Meer informatie

Meer informatie over de dekkingsgraad en de ontwikkeling hiervan vindt u op de pagina financiële positie.


Bron: Bestuur