Nieuws

Beleidsdekkingsgraad in april 102,1%

In april is onze financiële positie verbeterd. Naast onze beleidsdekkingsgraad die met 1,3% steeg is onze actuele dekkingsgraad gestegen met 1,6%.

Onze financiële positie drukken we uit in twee percentages:

  • De actuele dekkingsgraad. Dat is de stand van zaken op de laatste dag van de maand. Deze steeg in april met 1,6% naar 110,4%.
  • De beleidsdekkingsgraad. Een gemiddelde van de afgelopen 12 actuele dekkingsgraden. Ontwikkelingen in de actuele dekkingsgraad worden hierin pas na verloop van tijd zichtbaar. De beleidsdekkingsgraad steeg met 1,3% naar 102,1%.

Ons fonds moet een dekkingsgraad hebben van 116,3% om op de lange termijn aan alle verplichtingen te kunnen voldoen. Omdat we onder deze grens zitten, hebben we een herstelplan. Daarin staat hoe we weer financieel gezond willen worden.

Wat gebeurde er in april?

De stijging van de actuele dekkingsgraad is te danken aan zowel een stijging van de rente als positieve rendementen op de beurzen. Een hogere rente betekent dat ons fonds op lange termijn minder geld opzij hoeft te zetten om (in de toekomst) alle pensioenen te kunnen betalen. Onze financiële positie verbetert daardoor.

Meer informatie

Meer informatie over de dekkingsgraad en de ontwikkeling hiervan vindt u op de pagina financiële positie.

Bron: Bestuur