Nieuws

Dekkingsgraad gedaald in oktober

Oktober was een minder gunstige maand voor onze financiële positie. Dat zien we aan onze actuele dekkingsgraad. Die daalde met 1,3%-punt naar 118,4%. De beleidsdekkingsgraad steeg met 0,2%-punt naar 115,1%.

Onze financiële positie drukken we uit in twee percentages:

  • De actuele dekkingsgraad. Dat is de stand van zaken op de laatste dag van de maand. Deze daalde in oktober van 119,7% naar 118,4%.
  • De beleidsdekkingsgraad. Een gemiddelde van de afgelopen 12 actuele dekkingsgraden. Ontwikkelingen in de actuele dekkingsgraad worden hierin pas na verloop van tijd zichtbaar. De beleidsdekkingsgraad steeg licht naar 115,1%, dat is 0,2%-punt hoger dan de maand ervoor.

Wat gebeurde er in oktober?

In oktober steeg de rente licht. Dat is goed nieuws voor onze dekkingsgraad. Als de rente stijgt, hebben we namelijk minder geld in kas nodig om in de toekomst alle pensioenen te kunnen betalen. Echter, onze beleggingen werden in oktober minder waard. Hierdoor daalde ons vermogen. Het effect van de gestegen rente was niet groot genoeg om de daling van het vermogen op te vangen: onze actuele dekkingsgraad daalde met 1,3%-punt.

Meer informatie

Meer informatie over de dekkingsgraad en de ontwikkeling hiervan vindt u op de pagina financiële positie

Bron: Bestuur