Nieuws

Beleidsdekkingsgraad in augustus 106,6%

Onze actuele dekkingsgraad steeg in augustus met 1,4%. De beleidsdekkingsgraad steeg met 1,0%.

Onze financiële positie drukken we uit in twee percentages:

  • De actuele dekkingsgraad. Dat is de stand van zaken op de laatste dag van de maand. Deze steeg in augustus met 1,4% naar 110,9%.
  • De beleidsdekkingsgraad. Dat is een gemiddelde van de afgelopen 12 actuele dekkingsgraden. Ontwikkelingen in de actuele dekkingsgraad worden hierin pas na verloop van tijd zichtbaar. De beleidsdekkingsgraad steeg met 1,0% naar 106,6%.

Ons fonds moet een dekkingsgraad hebben van 116,3% om op de lange termijn aan alle verplichtingen te kunnen voldoen. Omdat we onder deze grens zitten, hebben we een herstelplan. Daarin staat hoe we weer financieel gezonder willen worden.

Wat gebeurde er in augustus?

De rente waarmee ons fonds zijn financiële positie moet berekenen, steeg licht in augustus. Dat is goed nieuws voor een pensioenfonds. Een hogere rente betekent dat ons fonds op lange termijn minder geld opzij hoeft te zetten om (in de toekomst) alle pensioenen te kunnen betalen. Ten opzichte van juli stegen onze beleggingen in aandelen in waarde. Onze obligaties daarentegen zijn door de lichte stijging van de rente minder waard geworden. Maar per saldo is ons vermogen in augustus toch gegroeid.

Meer informatie

Meer informatie over de dekkingsgraad en de ontwikkeling hiervan vindt u op de pagina financiële positie.

Bron: Bestuur