Nieuws

Werknemers ontvangen het Uniform Pensioenoverzicht

Bouwt u pensioen op bij ons fonds? Dan ontvangt u vandaag of morgen uw jaarlijks Uniform Pensioenoverzicht (UPO). In het UPO leest u hoeveel pensioen u bij ons fonds hebt opgebouwd. En u ziet wat uw eventuele partner en kinderen ontvangen, mocht u komen te overlijden. Ook de gevolgen van verlaagde opbouw in 2022 ziet u terug op het UPO.

Verlaagde opbouw in 2022

In 2022 is de pensioenopbouw verlaagd naar 1,419%. Deze verlaagde opbouw ziet u terug op het UPO 2022. Het pensioen dat u naar verwachting krijgt als u blijft opbouwen, is namelijk lager. Dat bedrag berekenen we door de opbouw van 2022 te vermenigvuldigen met het aantal jaar dat u nog opbouwt. Uw reeds opgebouwde pensioen is niet verlaagd. Mocht de opbouw volgend jaar weer hoger zijn, dan verandert ook het ’te bereiken pensioen’ op het UPO weer.

Meer informatie over de verlaagde opbouw in 2022 leest u op onze website. Ook ontving u in januari dit jaar van ons een brief met meer informatie over de verlaagde opbouw.

Wat moet u doen?

Bekijk uw Uniform Pensioenoverzicht goed. Staat uw partner op het UPO vermeld? Zijn de bedragen in lijn met die van vorig jaar? Bent u gescheiden en is dit voor 1 januari verwerkt? Dan moeten de bedragen op het pensioenoverzicht ook hierop aangepast zijn. Als er iets niet klopt of ontbreekt, neem dan contact met ons op.

Het UPO kunt u downloaden

Wilt u uw UPO liever digitaal bekijken of downloaden? Dat kan via Mijn Pensioencijfers. Dat is uw persoonlijke en beveiligde omgeving van deze website.

Meer informatie

Hebt u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag.